Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов обяви, че може да използва Цветан Соколов на поста диагонал, ако това се наложи. Тимът ни заминава в петък за Световното първенство в Полша.

„Започваме да се приближаваме до по-добра спортна форма. Променихме обема на работа, намалихме обема на работа, търсим по-кратки и по-интензивни тренировки. Очаквам в първата седмица на Световното първенство да навлезем в оптимална форма“, сподели треньорът.

„За много неща не ни стигна времето, но не искам постоянно да повтаряме едно и също. Опитахме да направим максимума от работа за това време. Не искам това да звучи като извинение. Имаме пет центъра в разширения състав, аз заложих на четиримата по-опитни. Мислили сме варианта, дори при двама контузени центрове, имаме лицето Соколов, който е играел като център и може да покрие един мач. Заминават 14 волейболисти.“

„Готови сме на абсолютно всичко, не само за първата фаза. Всичко изиграно през последните години го имаме като информация. Увереността идва с повече победи, не успяхме да завършим по най-добрия победоносен начин в контролите. Мисля, че колективът вече е добър“, каза Пламен Константинов.

„Германия и Канада са едни преки конкуренти за влизане в четвъртфинала, силни отбори, няма какво да се заблуждаваме. В последните години имат сериозно израстване.“

„Мисля, че и в световен мащаб големите очаквания натоварват много. Предпочитам да си поставяме минимални цели и да ги надскачаме. Да се изхвърляме, а след това да излизаме през служебния вход. Искам да си поставяме разумни цели и да ги надскачаме. Минимумът е влизане в осмицата“, каза още Пламен Константинов.