Смолян ще бъде домакин първият кръг от Националната верига по плажен волейбол за мъже и жени за 2015 година – Smolyan Beach Open 2015. От днес до неделя сили ще мерят 12 мъжки и 10 женски двойки, като организаторите ще дадат специална покана за директно участие в основната схема на една двойка от местни представители на ВК Родопа (Смолян).

За да не пропуснат финалните двубои от група 2 на Световната лига, за любителите на играта ще бъде изграден специален екран с размери 8 м. х 5 м. в непосредствена близост до плажното игрище, на който състезатели и публика ще могат да изгледат срещите от Двореца на културата и спорта във Варна, разпускайки след уморителните срещи от деня.

Организаторите канят всички състезатели и гости на турнира на Welcome party на открито, което ще започне непосредствено след финалния двубой от Световната лига в събота, на 11.07.2015 г., с гостуващ DJ Dian Solo (Deep Zone).

Отделно са предвидени и много игри с публиката с атрактивни награди, предоставени от спонсорите.

Над 200 тона пясък бяха необходими да изглаждането на волейболното игрище, което е на Амфитеатъра на новия център, в родопския град.