Волейболният национал Георги Братоев очаква сериозна подкрепа от публиката по време на мачовете от Лигата на нациите в Пловдив.

"Аз съм имал възможност да играя в зала "Колодрума" мач за Суперкупата на България преди две години - имаше страхотна атмосфера. Аз и всички мои колеги в националния отбор очакваме страхотна подкрепа, надяваме се да видим залата пълна през трите дни, защото мачове срещу класни отбори като САЩ, Сърбия и Иран не всеки ден се играят на родна земя. Очаквам пълна зала и победи", заяви Георги Братоев.

"Бившата Световна лига от миналата година смени своето име на волейболна Лига на нациите. Това е страхотно състезание, в което България има възможност да мери сили с 15-те най-силни отбора по волейбол в света. Да, има изключително тежки пътувания. Стартирахме в Аржентина, от там - 55 часа до Китай, после се връщаш до България, отиваш до Бразилия и отново се връщаш тук. В един момент е трудно да разбереш точно в кой часови пояс се намираш и от тази гледна точка е тежко, но пък изживяването , възможността да изиграеш тези мачове срещу най-силните, са си голям плюс за всеки състезател. Хубавото на турнира е, че дават възможност на отборите да използват голяма част от ресурса, с който разполагат. Както виждате - при нас е също така, във всяка седмица в състава има промени и получават шанс за игра срещу топ отбори различни момчета. Може би в Пловдив за първи път треньорът ще има възможност да бъде почти с най-добрия си състав в този момент. А и това прави турнирът в Пловдив още по-важен, защото е нужната финална официална крачка от сформирането на отбора ни за най-важното събитие през годината - олимпийската квалификация през август. Аз съм имал възможност вече да бъда на такъв форум, това е изживяване, което не може да бъде описано. Всеки от нас има изключително желание да отиде на олимпийски игри. Неведнъж още преди началото на турнирите от волейболната Лига на нациите беше казано, че ще се даде шанс на всеки да покаже какво може, за да се избере най-доброто за тази олимпийска квалификация. Защото в крайна сметка федерацията и държавата са свършили своята работа - да имаш шанс да се бориш за класиране на Олимпийски игри пред собствена публика - както го направихме през 2012 година в София, е къде-къде по-лесно, ако отидеш да играеш, например, в Бразилия. Сега идва редът ние да свършим своята работа", каза още Георги Братоев.

Билетите за мачовете от Лигата на нациите по волейбол за мъже в Пловдив са в продажба онлайн на ticketportal.bg, както и в пунктовете от партньорската мрежа. Пропуските са разделени на три категории спрямо местата в залата, а цените им са по 10, 15 и 20 лева на ден. Пакетните билети включват всички мачове от трите дни на турнира и са на цени от 25, 40 и 50 лева.

В Пловдив билети се продават и на касата на Дом на културата. А в дните на мачовете (28, 29 и 30 юни) феновете ще могат да закупят билет и на касата на "Колодрума", която ще бъде отворена от 14 часа.

Първите мачове започват в 17 часа, а вторите - в 20.40 часа. Българският национален отбор играе винаги от 20.40 часа - в петък срещу САЩ, в събота срещу Иран и в неделя срещу Сърбия.

Валентин Братоев също очаква приятна атмосфера на мачовете в Пловдив, но основната цел пред тима си остава класиране за олимпийските игри в Токио.
"Подкрепа от публиката в Пловдив ще бъде голям плюс за националния отбор срещу тези трудни съперници. Мачовете ще бъдат много интересни за наблюдаване и напълно достъпни за всички. Надявам се, че с енергията, която ще идва от трибуните, ще можем да постигнем три победи срещу тези изключително силни съперници", коментира Валентин Братоев.

"Волейболната Лига на нациите е прекрасно място да се види по-голям набор от състезатели, да се използват различни варианти във всеки мач срещу най-силните съперници в света. И да следваме своята цел - класиране на Олимпийските игри в Токио. Вярвам, че е възможно да я постигнем чрез квалификацията през август във Варна. Ако ние сме добре подготвени, ако се представим на ниво, смятам, че можем да спечелим. Защото следващият етап, ако пропуснем тази възможност, е континенталният турнир, какъвто играхме преди 4 години в Берлин - играеш срещу 7 от най-добрите европейски отбора, а само един се класира. Това си е мини европейско първенство. Смятам, че ако всички са добре подготвени във Варна, ще се справим и ще отидем на олимпийски игри - незабравимо преживяване и цел на всеки от нас", добави още Братоев.

Пловдивчанинът Чоно Пенчев очаква празник в родния си град.
"Вече има голяма еуфория в града. Всички хора, които познавам, се вълнуват, че турнирът с най-силните волейболни отбори в света идва и в Пловдив, че мъжкият национален отбор на България ще играе в Пловдив. Чувството да съм в отбора за турнира в Пловдив със сигурност ще е по-различно, отколкото при други играчи, защото съм пловдивчанин и съм си вкъщи. Волейболно събитие от такъв ранг не се е провеждало в нашия град. Мъжкият национален отбор на България да играе срещу едни от най-силните в света тук - това си е голям празник за нашия град и реклама по целия свят. Пловдив е много волейболен град, град, изпълнен с хора, които обичат спорта. Надявам се да се докаже отново като такъв. Не знам точно каква ще бъде емоцията ми да играя за националния отбор в родния ми град, но искрено се надявам да разбера", заяви Чоно Пенчев. /БТА