Варна ще бъде домакин на олимпийската квалификация по волейбол. Срещите от квалификационния турнир, в който освен България ще участват Бразилия, Египет и Пуерто Рико, ще се играят на 9, 10 и 11 август.

„Средствата за домакинството на олимпийската квалификация са осигурени от министерството, а общата сума е 250 000 долара. Квалификацията я взехме на много прилична цена, преди година бяха обявени минималните цени, от които щеше да започне наддаването за домакинство, те бяха 500 000 долара, но ние успяхме да я вземем за 250 000 долара”, обясни Красен Кралев, цитиран от БТА.

Победителят в Група А ще участва директно на Олимпийските игри през следващата година. Националният ни отбор пази отлични спомени от последната си среща с Бразилия. На 17-и юни 2018 година "лъвовете" надиграха именития съперник с 3-2 в среща от Волейболната лига на нациите и хвърлиха в екстаз препълнените трибуни в Двореца на културата и спорта във Варна.

Олимпийската квалификация е третият голям турнир при мъжете, който страната ни ще приеме през тази година. От 14-и до 16-и юни пред варненската публика в зала "Конгресна" съставът воден от новия селекционер Силвано Пранди ще играе с Италия, Япония и Австралия. От 28-и до 30-и юни сблъсъците ще се пренесат в зала "Колодрума" в Пловдив, където волейболистите ни ще търсят победи над Сърбия, САЩ и Иран.

Ето и всички домакини на олимпийските квалификации при мъжете:

Група А – домакин БЪЛГАРИЯ
Участници: България, Бразилия, Египет, Пуерто Рико

Група В - домакин Холандия
Участници: Холандия, САЩ, Белгия, Република Корея

Група С – домакин Италия
Участници: Италия, Сърбия, Австралия, Камерун

Група D – домакин Полша
Участници: Полша, Франция, Словения, Тунис

Група Е – домакин Русия
Участници: Русия, Иран, Куба, Мексико

Група F – домакин Китай
Участници: Китай, Канада, Аржентина, Финландия