България ще научи съперниците си за Световните първенства, които ще се проведат през 2023 г., този петък (31 март). Жребият ще бъде изтеглен от Международната федерация по волейбол (FIVB) в Лозана, Швейцария.

 През тази година има насрочени три Световни първенства, на които страната ни ще участва. Първото е при мъжете под 21 години. Шампионатът е насрочен за 7-16 юли в столицата на Бахрейн – Манама. Отборът, който е воден от селекционера Андреа Боратини, ще научи съперниците си в 14:00 ч. Може да проследите на живо на следния линк:

През месец август (4-13) националният ни отбор за мъже под 19 години ще пътува до Буейнос Айрес, Аржентина. В коя група ще попадне тимът на Мирослав Живков ще стане ясно в 16:00 ч.

Почти по същото време ще се проведе и Световното за жени под 19 години, а жребият ще бъде изтеглен час по-рано: в 15:00 ч. Домакини са две държави – Хърватия (град Осиек) и Унгария (град Сегед). Надпреварата е насрочена за 1-11 август. Българките са водени от Борислав Крачанов.

Очаквайте в петък на официалния сайт и в социалните канали на Българска федерация волейбол всичко около жребия за Световните първенства през 2023 г.