Центърът на българския национален отбор по волейбол Николай Николов си поставя високи цели през лятото на 2019 година. "Трикольорите" ще участват в Лигата на нациите, в квалификация за олимпийските игри през 2020 година, както и на Евро 2019. Цел номер 1 пред отбора, воден от Силвано Пранди, е участие на олимпиадата в Токио.

"Целите ни винаги са били високи. Най-сериозният турнир е олимпийската квалификация. Класирането е мечта на абсолютно всички. Иска ми се още един път да играя на олимпийски игри. Бразилия не е същият отбор, който беше преди 10-15 години. Шансовете да се класираме са реални. Можем да победим Бразилия във Варна. Имах здравословен проблем и трябва да използвам по най-добрия начин времето за подготовка. През 2010 година точно под ръководството на Пранди се получи трансформация в играта ми. Бях спокоен и уверен. Силвано ми даваше най-добрите съвети", заяви Николов.

България ще приеме олимпийската квалификация във Варна през август, като най-сериозен противник на българите ще бъде "селесао"./БТА

Пранди: Започва най-хубавото от цялото приключение