„Класиране сред първите три е по-близо, отколкокото спечелването. Да бъде реалисти. Ние също отиваме в Берлин с идея да дадем най-доброто от себе си и за запазим олимпийската си мечта. И Цецо, и Тошко са двама играчи на изключително високо ниво и в момента старши треньорът има по-малък избор. Няма как двамата да не липсват на отбора“, коментира капитанът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов при заминаването на състава за олимпийската квалификация в Берлин.

„В интерес на истината ние не сме Бразилия, не све Русия. При нас липсата на всеки един състезател оказва влияние. Надявам се да бъдем достатъчно добри, за да маскираме тези проблеми и те да не се виждат. Проблемите ги има“, заяви още Николов и добави:

„Няма никакъв шанс да изиграя пет мача за пет поредни дни. Още повече, когато играхме на европейското първенство, имахме два месеца специализирана подготовка. След завръщането ми от Франция Пламен се опитваше да ме възстановява.“

„Реално Франция, Русия и Полша са по-добри от останалите. Имат вътрешна конкуренция. Смятам, че ние, Германия и Сърбия имаме еднакви шансове, но малщо по-малки от тези на Полша, Франция и Русия“, завърши Владо Николов.