Националният отбор на България за юноши под 17 години се класира за европейското първенство по-късно през тази година. Успехът стана факт след въртележка в класирането на Балканиадата в сръбския град Върнячка Баня, който се явява първи кръг от евроквалификациите.

"Лъвовете" надиграха домакините с 3:0 (25:20, 25:22, 25:21) в последния ден от състезанието. Три отбора приключиха с еднакъв актив от две победи и едно поражение, но българите завоюваха квотата заради най-добрите си показатели.

Старши треньорът Виктор Карагьозов направи промени в стартовия състав, като заложи за поста разпределител на Рангел Витеков. Също така като централен се появи Иван Сарафов, който досега бе като втори диагонал и нашите изиграха най-силния си мач на първенството досега.

Момчетата на Виктор Карагьозов преодоляха напрежението и заиграха уверено, което бе разликата от предишните две срещи. Нашите атакуваха "плавите" със силен сервис, с който затрудняваха максимално посрещането им и организацията на играта.

И в трите гейма България имаше водеща роля на игрището, като чистата победа бе истинско геройство. Волейболистите ни показаха страхотен характер и си гарантираха място на евроофиналите.

Най-резултатен беше Кристиян Титрийски с 22 точки (3 аса), 13 добави Александър Къндев (2 аса, 1 блокада). За сърбите Игнат Допудж завърши с 15 точки (1 блокада), 10 точки реализира Петър Лазич.