Старши треньорът на националния отбор по волейбол на България, който ще участва на Европейските игри в Баку - Ники Желязков - е спокоен преди надпреварата. Той сподели специално за Гонг, че подготовката минава нормално, а контузените след последната контрола с Алжир Светослав Гоцев и Валентин Братоев са в добро състояние. 

Тимът ни заминава за столицата на Азербайджан в сряда от 9:30 часа сутринта. 

"Подготовката минава нормално, според мен, на този етап. Играхме контрола с Алжир, който е един стойностен отбор и се готви за Купата на Африка. Играхме добре, но естествено има какво още да се желае. Като цяло мисля, че нещата са в рамките на нормалното." 

"Имахме контузени, Валентин Братоев и Светослав Гоцев, но медицинският щаб каза, че нещата не са притеснителни и ще могат да играят на Европейските игри в Баку. При Гоцев изкълчването не е сериозно, Братоев има болки в междуребрената мускулатура. Касае се за разтежение, така че не се притесняваме." 

"Преди започващите официални мачове в Баку другата седмица, е хубаво да играем контроли с противникови отбори, в които да дам възможност на повече играчи да участват. Така ще имам информация как са в игрово отношение. Остават малко тренировки до тогава", сподели Желязков за Гонг. 

Той коментира състоянието на съперниците ни в групата Германия, Русия, Словакия и Белгия. Щабът му е запознат с качествата и съставите на двата тима, а самият той вече малко по малко избистря състава си. 

"Идеална шестица за мен няма, има състезатели, които са в най-добро моментно състояние. Но има някакво изясняване за мен. Имаме информация за всички противници. Русия и Германия са много силни, италианците не са с първия си състав, но също са много качествени."

"Белгия е с втория си състав, докато Словакия е с първия. Така че турнирът ще е много силен, конкретно нашата група. Но това е хубаво, защото се израства в такива мачове, когато нивото е високо. Пък и ако нещата се развият добре, в следващата фаза ще срещнем с по-слаб съперник." 

"Германия е с абсолютно всички от първия състав, докато Русия може да направи три първи състава. С доста стойностни играчи са, това е отбор, който е фаворит за спечелване на турнира. Ние трябва да гледаме нашата си игра и да видим до къде можем да стигнем. Трябва да играем гейм за гейм и мач за мач. С приказки не става, трябва да се доказваме на игрището", сподели още Желязков.