Андрей Жеков и Цветан Соколов са под въпрос за олимпийската квалификация по волейбол в Берлин.

„Андрей направи операция. По-сложна е отколкото се очакваше. Трудно е да се прогнозира възстановяването му. Оказа се един тумор в глезена, който се е разраснал до размери между 15 и 20 сантиметра. Обхванал е части от мускула, така че е чистено и от мускулната тъкан. Просто възстановяването му ще отнеме повече, отколкото се очакваше. Под въпрос е да за олимпийската квалификация“, разкри селекционерът Пламен Константинов пред Гонг, след като сподели, че се е наложила втора интервенция при Жеков.

„Тодор Скримов още не е започнал да играе, но имаме уверение от лекарите в Италия, че тази или другата ще започне. Възпалението в рамото според мен е предизвикано най-вече от неправилна работа през годините. Той трябва да следва една програма за поддържане и подсилване на мускулатурата на рамото ежедневно. За Цветан Соколов - според мен е малко вероятно да бъде готов. Според изготвената му програма, трябваше да изиграе максимум един мач преди квалификацията, което е крайно недостатъчно“, заяви още Константинов и продължи:

„Нови имена една ли ще включвам в олимпийската квалификация. Не е възможно за 10 дни, една седмица да обиграеш нови състезатели.“

„Тази седмица ще се състои срещата за договора ми. Ако има някакъв интересен вариант, може да поема и клубен отбор“, каза още Константинов.