Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че Цветан Соколов все още не е готов на 100 процента. Треньорът обяви разширения състав за олимпийската квалификация през януари.

„Никой не може да гарантира до каква степен Цветан Соколов ще бъде готов. Той от вчера започна влиза в мачовете, но без такива натоварвания, каквито има един диагонал. Най-вероятно ще мине преглед на 17 декември, който ще покаже дали може да бъде на 100 процента готов, или не“, сподели селекционерът пред Дарик радио.

„Не бива да се концентрираме върху проблемите, защото това е част от спорта. Това е групата и отборът, с който разполагаме.“

„Досега не сме работили заедно с Даниел Пеев, но се познаваме добре. Той е един от треньорите в България, които имат интересно виждане над играта и мисля, че може да помогне в тази ситуация. Той прие предложението и ще е помощник треньор на олимпийската квалификация.“

„Особена е ситуацията. В предолимпийските години е нормално да има такъв тип лагери по празниците, около Коледа и Нова година. Това е факт и всички го знаехме. Мисля, че момчетата имат достатъчна мотивация да се класират за Олимпиада и това не би бил най-големият им проблем“, завърши Константинов.