Волейболната легенда Димо Тонев сподели задоволството си от предстоящото домакинство на България съвместно с Италия на Световното първенство за мъже през 2018-а година.

„Мисля, че това е една добра новина за българския волейбол и българския спорт. Наистина очаквано беше това решение на международната федерация, но трябваше да се узакони, да стане факт. Ние сме били домакини през далечната 1970-а година, така че доста време е минало, доста се промени волейболът. Изискванията за организаторите са доста сериозни, но мисля, че ние имаме опита, още повече и с организирането на Европейското първенство тази година. Отговорността, която ни е гласувана от международната централа съм сигурен, че ще бъде оправдана“, коментира Димо Тонев пред Гонг и продължи:

„Добре е, че ще играем вкъщи. Добре е, че Световното първенство ще е в Европа. Нямаме ги тези съобразявания с аклиматизация и часови разлики. Ще имаме възможност да се подготвим много добре и да дойдат отбори, които ще ни търсят, за да играем контролни срещи на място. Много от най-големите отбори правят такива моделни подготовки преди Световното първенство. За нас ще бъде добре, че ще се подготвяме вкъщи и ще имаме отлични условия като домакини.

Някои от нашите млади състезатели ще натрупат опит и ще имаме възможност треньорът на националния отбор Пламен Константинов да разшири кръга от състезатели, които ще използва и ще по-голяма вариативност.“

„Да говорим за медали е малко пресилено, малко рано, но предпоставката да се подготвим добре и да играем вкъщи поне до финалната фаза я има. Надявам се да се подготвим добре, да сглобим състав и да се представим добре. По предварителна договорка системата е две групи в България, две в Италия и финалната фаза – в Италия“, сподели още Димо Тонев.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS