Дебютантът в националния отбор по волейбол Любомир Агонцев даде първото си интервю пред Гонг. Той сподели вижданията си за дебюта, за него самия и пожела феновете на подкрепят отбора.

Плеймейкърът стартира в първия ни мач като титуляр в събота срещу Канада, а вчера влезе като резерва при обрата от 0:2 за 3:2 гейма и имаше голяма заслуга с разнообразните си отигравания с всички съотборници на полето. Видя се дори как капитанът Владимир Николов на няколко пъти го поздравяваше с "Браво бе, момче!".

"Радостен съм, че успях да помогна за първата победа. В събота имаше доста притеснение, но момчетата ми помагат. Чувствам се като дебютант, но се радвам, че ми е даден шанс. На една от последните тренировки в Монтана разбрах за повиквателната, радостен съм", заяви Агонцев.

"Започнах в Марек Дупница до старша-възраст, 4 години в Казанлък, 1 година във Франция, след това в Монтана. Треньорът реши да играя разпределител. В съблекалнята ме приеха доста добре, аз повечето играчи ги познавам, но ме приеха добре. Аз съм леко притеснителен", допълни той.

"Не съм очаквал, че ще дебютирам в Световната лига срещу Канада, мислех, че ще играя само в контролите със Сърбия. Пожелавам на феновете да идват в залата и да ни подкрепят", завърши разпределителят на националния отбор.