Една от най-добрите волейболистки от женския национален отбор Добриана Рабаджиева даде специално интервю за Дарик по-малко от две седмици преди началото на участието на "лъвиците" на Световното първенство. Тя сподели очакванията си от Мондиала, а преди това говори и за контролите с Азербайджан. Следващите проверки пък са с Тунис в края на седмицата. 

"Със сигурност сме доволни от резултата на контролите с Азербайджан. Официално записахме една победа, защото другите мачове завършиха 2:2, но важното е, че отборът се готви в правилната посока и лека-полека навлизаме в желаната от всички форма. Наистина се надявам след 13 дни да сме в топформа и да покажем добри резултати", сподели Рабаджиева. 

Първият мач на момичетата ни след 12-годишно отсъствие от Световни първенства е в Триест на 23 септември, а съперник е Бразилия. 

"Страхотна емоция е това, знаете, че преди 4-5 години бяхме с малкия национален отбор на Световно и да играеш на Мондиал е едно незабравимо преживяване, към което всички спортисти се стремят."

"И след 12 години женският национален отбор да се класира на такъв голям форум е огромен успех и затова сме се насочили от самото начало на подготовката си вниманието изцяло към Световното и най-накрая го дочакахме. Сигурна съм, че момичетата ще дадем всичко от себе си на него", сподели звездата на националния ни отбор. 

Рабаджиева е уверена, че голям плюс за тима ни е назначението на треньора Владимир Кузюткин, който преди четири години изведе рускините до световната титла, а сега има амбиции и с нашите момичета. 

"Със сигурност е много положително това, че той вече е печелил титлата и със сигурност знае как да го постигне. Много сме щастливи с него и както виждате, резултатите под неговото ръководство не закъсняха. До момента се представихме отлично."

"Но пък ние цяло лято си говорим с момичетата, че не искаме да говорим големи неща, защото всяка година отиваме за медал, но се връщаме без него. Така че отиваме максимално мотивирани и здраво стъпили на земята с надеждата да се представим добре и да играем добър волейбол", сподели още волейболистката ни. 

Тя е на мнение, че групата ни е много трудна, като след мача с Бразилия, предстоят срещи с тимове като Сърбия, Турция, Камерун и Канада. 

"Това коментирахме с отбора, че другите отбори нямат такава група като нашата, защото тя е може би най-трудната. Но пък ние и трите други отбора сме ги побеждавали, а защо не и сега. Наистина се надявам, че ще се преборим срещу тях." 

"В момента работим много здраво, усилено, но има още какво да се желае, трябва да се ошлайфат някои неща. Но 13 дни са достатъчен период от време и ще ни помогне да изчистим детайлите. Всички момичета вече влизаме във форма."

"Единствено само се надявам здравословните проблеми да не ни застигнат, защото знаете, че няколко момичета не можаха да се включат в контролите (бел. авт. Ева Янева и Цветелина Заркова) и само това се моля всички да сме здрави и да останем така", сподели Рабаджиева. 

Накрая тя говори и за целите на тима ни, но отказа да разкрие към какво класиране се стремят "лъвиците". Само се надява Италия да се превърне в едно хубаво място за женския волейбол у нас. 

"Няма да кажа каква е целта ни, какво преследваме. Отиваме да бием всички съперници и да стигнем максимално далеч, но няма да казвам цели, номера и т.н. Дано Италия е добро място за женския отбор по волейбол. Като начало нека Полша е хубаво място за мъжкия отбор, а после за нас да е Италия", сподели Добриана Рабаджиева.