Капитанът на България Владимир Николов има натоварена програма през последната седмица – игра финал за Купата на Италия, но загуби с Кунео от Тренто, снощи би за Купата на Европейската волейболна конфедерация и е вече в Топ 8, а в неделя му предстои нов мач от Серия А1 и то срещу Модена на националния ни селекционер Силвано Пранди. Диагоналът демонстрира отлична форма и се надяваме да я запази още дълго време – до есента, когато в Италия е Световното първенство.

Гонг потърси капитана, за да разберем как след тъгата от загубената Купа на България, той и съотборниците му се вдигнаха и влязоха в Топ 8 на Купата на CEV и иска да е на финал там. Ето какво каза Владо Николов:

„Последните дни не бяха чак толкова драматични. Загубихме финала за Купата от Тренто, който в момента е най-добре подготвеният и те закономерно спечелиха. Имахме и ние своите шансове. Снощи пък бе изключително важно да спечелим два гейма, направихме го, с което съпротивата на Туркоан падна, бихме с 3:0 и така продължихме напред.

Наистина, в първия момент след загубата в неделя ми бе много тежко. Да знаеш, че си направил всичко, което можеш и то не е било достатъчно. Трябва да работим повече, за да стопим разликата между Тренто и нас в Серия А1. Да се надяваме да се подготвим по-добре за финала за шампионската титла и по-положително за нас развитие на финалните плейофи. 

Определено се чувствах доста добре физически и във форма. Успяхме и двата отбора – Кунео и Тренто да покажем волейбол на високо ниво.

Не съжалявам, че напуснах Тренто, след като спечелихме титлата в Италия, а след това те пък триумфираха в Шампионската лига и Световното клубно първенство. Изборът, който направих тогава бе логичен, правилен и със сигурност за мен и за моето семейство беше точният избор.

Гледам сега към следващия мач – в неделя играем с Модена, който е добър отбор, с много добър треньор. При всички положения ще бъде трудно. Ще се опитаме да спечелим на всяка цена, защото това ще ни позволи да бъдем уверени в призовото място преди финалите. След това разбира се, че ще търсим класиране и във финалната четворка на Купата на CEV и добри игри на финал там.

Да играеш срещу треньора на България не е много по-различно отколкото да играеш срещу приятели, както бе срещу Тренто. Ние сме професионалисти. Аз защитавам цветовете на Кунео, Пранди – на Модена.

По време на финалната четворка за Купата на Италия в Монтекатини имахме много строг режим. Успях да се видя съвсем за малко с Евгени Генчев и Илиян Казийски. С останалите българи в залата не успях да се видя въобще.

Горещо се надявам да запазя нивото си за лятото и есента. В крайна сметка има много време до тогава, ако сме здрави, и добре подготвени, защо да нямаме един добър и хубав сезон с националния.”