„Ако сме здрави и всичко е нормално, трябва да се класираме на едно от първите три места и да вземем олимпийска квота от Световната купа,” заяви за Гонг от Матсумото след дълго мълчание завърналият се в националния ни отбор по волейбол Владимир Николов.

Диагоналът ни се чувства добре отново в Япония. „Тренираме доста. Всичко е нормално. Достатъчно сме подготвени вече и сме готови за първия мач в неделя. Осъзнаваме важността на турнира и аз ще дам най-доброто от себе си, за да направим добро класиране. Днес показахме добра игра в контролата с Торе Ероуз. Играхме пет гейма, като всички поиграха. Според мен всичко ще се реши в първите пет мача. Първата ни среща срещу Испания е една от тези – важните,” сподели настоящият играч на италианския Итас Тренто Николов.

След проверката днес Владо се срещна с бившите си съотборници от преди година, когато бе първият български волейболист играл в японската V-лига. „Успях да се видя и поговоря с момчетата. Обявиха ми, че ще подкрепят България в мачовете от Световната лига,” завърши Николов.