"Надявам се,че залата ще бъде пълна и ние ще зарадваме публиката с победи", заяви селекционерът на българския национален отбор за младежи до 20 години Владимир Николов по време на официалната пресконференция преди старта на Евроволей 2016, която се проведе днес в пресцентъра на зала "Колодрума" в Пловдив.

На брифинга освен легендата на мъжкия ни тим присъстваха още треньорите на съперниците на младите "лъвове" в Група А - отборът на Германия воден от Йохан Верстапен, Франция с Жоселин Трилон, Словения на Само Миклавц и световният шампион Полша на Себастиан Павлик.

Отсъстваше единствено наставникът на Украйна, тъй като украинците пристигат в Пловдив по-късно през деня.

Всички се обединиха около мнението, че условията са перфектни и за тях е чест да бъдат сред най-добрите 12 отбора в Европа.

Наставниците на България, Германия и Франция определиха като основен фаворит за титлата Полша. Треньорът на Словения Само Миклавц бе на различно мнение и сподели, че Русия най-вероятно ще стане европейски шампион. Старши треньорът на Полша заяви, че неговият тим ще направи всичко възможно да триумфира с титлата, но добави, че ще бъде изключително трудно.

"Условията в залата са чудесни, на високо европейско ниво. Имахме всичко необходимо да проведем пълноценна подготовка и мога да кажа, че сме готови за предстоящите битки", добави Владимир Николов.

Първият съперник на тима ни е Украйна. Двубоят е в петък от 17:30 ч.

Днес тимовете провеждат своите последни тренировки преди началото на шампионата, а утре от 15:00ч. е първата среща между Полша и Франция.

Владимир Николов обяви 12-те волейболисти, на които ще разчита по време на Евроволей 2016 в Пловдив и Варна, което започва в петък. В последния момент от тима отпаднаха - Ивайло Иванов, Константин Нечев, Милослав Димов и Марио Стоянов.

Ето и състава на България за Евроволей 2016:

Разпределители:
Николай Манчев - Марек Юнион-Ивкони (Дупница)
Дилян Игнатов - ЦСКА (София)

Диагонал:
Радослав Парапунов - ЦСКА (София)

Центрове:
Алекс Грозданов - Добруджа 07 (Добрич)
Преслав Йорданов - Марек Юнион-Ивкони (Дупница)
Гордан Люцканов - Инвестбанк Тетевен Волей (Тетевен)

Посрещачи:
Аспарух Аспарухов - Славия (София)
Цветелин Цветанов - Марек Юнион-Ивкони (Дупница)
Пламен Шекерджиев - ЦСКА (София)
Мартин Павлов - Левски (София)
Георги Михалев - Инвестбанк Тетевен Волей (Тетевен)

Либеро:
Станислав Драмов - Виктория Волей (Пловдив)