Националният отбор по волейбол на България за юноши до 18 години надигра Сърбия с 3:1 гейма, в първия полуфинал от Балканиадата в Добрич и се класира за финал, където ще срещне Гърция.

„Направихме много силен мач. Особено се радвам, защото това стана срещу Сърбия. Отстранихме тим, с много добра селекция и с класни състезатели, за които ще се чува в бъдеще. С изключение на първия гейм, в момчетата проявиха своите възможности и показаха характер във важния момент. Особено в четвъртата част, когато, се достигна до равенството 24:24. Издържахме нанапрежението, а единичният блок на Петър Шойков донесе последната точка в наша полза”, заяви старши треньорът на тима ни Христо Райчев и добави:

„Излизаме срещу Гърция на финал. Може да се каже, че се получи изненада във втория полуфинал на турнира, с победата на Гърция над Турция с 3:2 гейма. Турците дойдоха като фаворит за титлата, но отпаднаха от спора за златото. Смятам, че Гърция е тим със силна защита и много висок център. Но играе на пприливи и отливи и е преодолим отбор. Ако играем, както на полуфинала, ако дадем максимума, можем да спечелим титлата.“