Евгени Иванов е един от двамата ни волейболни национали, които знаят какво е Олимпиада! Пушката и Пламен Константинов бяха част от състава ни през 1996 година в Атланта.

Предстоящият форум ще бъде последен за Евгени с националната фланелка. В събота Пушката си взе довиждане с родната публика в зала Конгресна. Пред Гонг центърът сподели, че след игралното поле, може да застане зад микрофона в ролята на волейболен коментатор.

„Имаме сили за медал от Пекин. Много е трудно да опишеш какво е да си олимпиец. Олимпиадата е форум, несравним с никой друг. Много съм щастлив, че ще мога да завърша кариерата си в националния отбор на Олимпиада. Това е върхът на кариерата на всеки спортист. Реално имаме шанс да се борим за олимпийски медал. В Пекин искаме възможно най-добро представяне, но много зависи и от системата, по която ще се играе. Ще ни трябва и късмет, за да имаме добър жребий за влизане в четворката. Няма смисъл да сънуваме Игрите, ние реално вече сме на Олимпиада. Целият този тренировъчен цикъл е част от Игрите. Само още не сме на територията на олимпийското село, мислейки и работейки вече сме там”, сподели пред Гонг Евгени.

Центърът ни все още няма постигната договореност с клуб за следващия сезон. „Сега освен за Олимпиадата, естествено мислим и за други неща. Винаги има странични неща, които разсейват човек. Било то лични проблеми, уреждане на договори за следващия сезон и т.н. Не знам все още къде ще играя догодина. Нямам никаква конкретна оферта. България е последният вариант, но не искам да стигам още до него. Имам сили и желание да поиграя още в чужбина. Може би ще седна до вас на коментаторското място. Волейболът един ден ще свърши, трябва да се захванем с нещо друго. Разбирам от волейбол, защо да не стана коментатор на волейболни срещи”, разкри още волейболистът.

Още под емоцията на публиката и сърцатата подкрепа от трибуните във Варна, Иванов каза: „Приемаме тази подкрепа от трибуните в морската столица като даденост и малко феновете ни „разлигавиха”! Който и отбор да биеш е хубаво, но да го биеш във Варна е още по-хубаво! Това е най-хубавото нещо, което може да се случи на един спортист – да играе пред такава публика. В Бразилия и по два часа сме раздавали автографи, но не е въпроса само в тази автографи. Атмосферата в залата, която се създава е уникална”.

До петък националните ни са на олимпийска подготовка в бившата резиденция на Тодор Живков в Правец. На 25-ти тимът ни заминава за Германия, на 26 и 27 юли са проверките там, а след това отпътуват за Корея, където ще имат още две контроли преди да акостират в Пекин. „Сега трябва да поработим най-вече по обиграване на състава защото към момента това ни липсва най-много. Вече имаме основата - физическата издръжливост. Сега трябва да работим за техника и обиграване. Да могат хората да свикнат едни с други, защото в различните шампионати свикваш с други хора, връщаш се и се пренастройваш с други съотборници”, обобщи Пушката.