От пет години насам Ева Янева и съотборничките й от Кан правят подарък на волейболните фенове преди Коледа. Чаровните състезателки на 12-кратния шампион на Франция заснеха нов календар, който бе официално представен снощи преди победата на тима от фестивалния град над Риека с 3:0 гейма за Шампионската лига.

През 2010 година Ева Янева и компания ще ни дават уроци по волейбол на плажа по бански. Секси, стилно и запомнящо се е новото им появяване по страниците с дати. Миналата година българската националка, 34-годишната капитанка Виктория Рава и останалите волейболистки пресъздадоха различни филми, преди това се снимаха само воали и т.н.

Ева Янева разказа интересни моменти около фотосесията на календара за догодина, но и създаде новина - най-вероятно това ще й бъде последния сезон в Кан.

Ето какво разказа специално за Гонг Ева Янева от Кан:

„Снощи играхме с Риека, тим, който бе сочен като аутсайдерите в групата ни за Шампионската лига. Победихме с 3:0 гейма, а това се очакваше. Миналата седмица успяхме да се видим с Диана Ненова след мача ни срещу нейния тим от Белгород. Клубът на Дида е на доста високо ниво и ни затрудни определено повече от Риека, и при нас имаше доста повече напрежение. Определено Страшимира Филипова ми липсва, откакто напусна Кан, но се чуваме често. Тимът ни не е същият без нея.

Смея да кажа, че отново е предопределено кой ще бъде шампион на Франция и това сме ние. За Кан няма друг вариант освен да е №1. Готвим се главно за Шампионската лига и с новите ни попълнения имаме шансове да отидем по-напред и защо да не играем финална четворка.

От пет сезона съм в Кан, едни идват, други си отиват. Аз вече мога да кажа, че се чувствам като у дома си тук. Договорът ми свършва този сезон. Има и вариант да остана в Кан, но най-вероятно това няма да стане и ще отида някъде другаде.

„Уроци по волейбол” е темата на новия календар на Кан. Вече стана традиция да правим календар, който се разграбва като топъл хляб. Това е добра идея на ръководството да се покажат момичетата в една друга светлина. За 2010 година показваме различни елементи от волейбола. Снимахме се на плажа и ни беше интересно, посмяхме се. Отборът на Кан е един от популярните във Франция, а ние момичетата имаме поле за изява като този календар, различни вечери и събирания със спонсори. Съвсем различно е в сравнение с България. За съжаление у нас не се използва тази страна на спорта.

Аз представям месец юни и изнасям урок по плажен волейбол. Снимката ми е на плажа, на фона на морето с волейболна топка. За 2010 година си пожелавам на първо място здраве, само това ми трябва. Останалото се постига с много работа. Надявам се и догодина да имаме с националния отбор успехи в Европейската лига, да се класираме без проблеми за Европейското първенство.”