Поредният волейболен национал на България, който се върна в България, след като приключи клубния си сезон, е Данаил Милушев. Варненецът сега почива, преди на 18 април да започне подготовка с представителния ни тим за Световната лига.

“Единствено искам всички момчета да са живи и здрави. Национален, клубен отбор - винаги ще давам всичко от себе си докато съм на игрището”, каза Милушев преди началото на сезона пред Гонг.

Той преди месец е преподписал с Кастелана Гроте, въпреки че тимът изпадна от Серия А1 в А2, но шефовете възнамерява да откупят правата и отново да са в елита.

Ето какво разказа пред Гонг Дани Милушев:

„Свършихме сезона в Италия и си дойдох. Изпаднахме от Серия А1 в Серия А2 с една точка, общо-взето. Радвам се, че направихме втория сезон достатъчно силен. Завършихме като третия отбор с най-добри показатели след Тренто и Кунео. Но и това не помогна на отбора да остане в групата и съжалявам много за това. Но до колкото разбрах, шефовете ще се опитат наново да откупят правата да играем в Серия А1. Надявам се догодина отборът да остане да играе в А1.

Аз преподписах с Кастелана Гроте преди месец. Дано догодина отново да играем в Серия А1. Допада ми да играя в Италия и този тим. Разликата между А1 и А2 е огромна. Много ми харесва нивото на волейбол и професионализма в Кастелана. Много съм щастлив и много добре се чувствам в него.

Националният не е нещо, което да не ми е минавало през главата и като чувства. Работата си е работа. Национален, клубен отбор - винаги ще давам всичко от себе си докато съм на игрището. За съжаление не успяхме да си видим и поговорим с Радо Стойчев. Срещу тях играхме първи мач през януари месец и тогава не беше още ясна групата от играчи в националния отбор. Затова не говорихме на тема национален отбор. Ние се познаваме от доста време и си говорихме други за теми.

За националния отбор искам най-вече да сме живи и здрави. За съжаление със Салпаров стана тази неприятна контузия и изкарва един от важните и основни играчи на отбора. Искам единствено всички да са здрави. Дай, Боже, да работим добре с новия треньор, всеки да даде всичко от себе си, за да върви отборът напред и нагоре.”