Легендата на българския волейбол Любо Ганев предрече силно представяне на Мартин Стоев и неговите момчета на предстоящите Олимпийски игри в Пекин догодина. Той сподели специално пред Гонг, че българите ще вземат медал от надпреварата.

„Още преди Световната купа аз казах, че българите ще вземат второто място. Много силен отбор сме в момента. Другите отбори не се намират във върхова форма, така че третото място в тези турнири изглежда напълно възможно и реално”, каза Ганев.

„Момчетата ще играят за медал на Олимпиадата. Те добиха голямо самочувствие и разбраха, че няма такива отбори, които да не могат да бъдат победени”, добави той.

„Няма какво да сравняваме отборът от мое време с настоящия – най-важното е, че в момента отново се говори за волейбол в България. Играта си връща популярността. По-добре е за всички – както за практикуващите, така и за привържениците, да има голяма подкрепа към спорта, най-вече от спонсори”, сподели легендата.

„Участието на Олимпиада е най-доброто нещо, което може да се случи на един състезател. Чувството е незабравимо. Пожелавам на момчетата на Мартин Стоев да се забавляват и да донесат много радост на феновете в България.”

„Първенството в Италия не е най-доброто в момента. Това беше факт по мое време, когато там наистина играеха най-добрите състезатели от всички страни. В момента първенствата на Полша и Русия са най-прекият пример за ролята на инвестирането в клубовете”, коментира още бившият волейболист.

„Най-ми харесва от сегашния отбор Матей Казийски – той е млад, твърд състезател, с добри физически възможности, като че ли малко му тежи да бъде лидер, но съм сигурен, че догодина това няма да му е проблем. Поздравявам Мартин Стоев, че успя да сплоти състезателите – те играят като един истински отбор, играят един за друг. Изпитват удовлетворение от играта, което е много важно”, сподели още той.