„Загубата от Русия не е поражение, играхме достойно”, това заяви президентът на волейболната ни федерация Данчо Лазаров след днешния първи мач от втората фаза на Европейското първенство в Москва. Българите паднаха с 0:3 гейма от домакините.

„Не мога да кажа, че това е поражение. Да не забравяме, че Русия е най-силно представящият се отбор на това Европейско първенство. Мисля, че нашият тим игра достойно. Не успяхме да използваме някои от шансовете си. Резултатът, който се получи, е справедлив от гледна точка на показаното. Не виждам, кой ще спре Русия към титлата”, коментира волейболният шеф.

„Има още два кръга и точно в тях ще се получи подреждането. Имаме своите шансове, но зависим от развоя на другите мачове. Бих казал, че след Русия в нашия поток най-добре стои отборът на Финландия. И ако те утре спечелят, най-вероятно ще бъдат втория полуфиналист”, смята Лазаров. Той сподели, че вярва в успеха на националите в утрешната среща с Полша. „Играем по-добре от поляците на това европейско първенство. Те също загубиха с 0:3 гейма от Холандия. Можем да ги победим утре”, каза инженерът.

Лазаров е доволен от участието на Красимир Гайдарски в двубоя с Русия. „Краси взе едно мъжко решение. Заслужава поздравления за това, че преодоля болката. Имаше разбира се лекарска намеса и взехме необходимите мерки. Както видяхте, той се представи добре. Ще играе и утре”, завърши шефът на родната федерация.