Волейболистът Матей Казийски се прибра по обед в България в компанията на президента на тима си Тренто Диего Мосна. Звездата на националния отбор бе видимо много щастлив и сподели:

“Наистина съм щастлив, като българин, прибрал се вкъщи. Причината да се върна днес е номинацията ми за Мъж на годината. Също така, защото съм късметлия и от тима ми Тренто в Италия разбраха важността на това събитие, подкрепиха ме не само като ме пуснаха, но лично и президентът идва с мен.”

“По време на полета с Диего Мосна си говорихме за много и различни неща, а нормално и темата Радостин Стойчев - селекционер на България, бе част от разговора ни”, сподели номираният в анкетата за Мъж на годината на Дарик радио Казийски.

Матей разказа интересни неща по отношение на своя клубен треньор Стойчев, който бе обявен от БФВолейбол за наследник на Силвано Пранди начело на националния отбор на страната ни, но все още не е подписал договора си:

“Подписването на контракта е важно нещо, което скоро трябва да се случи, но докато не стане факт, не искам да коментирам. Подписването е въпрос все още на консултиране и доуточняване на детайли между Стойчев и федерацията. Когато договорът стане факт, аз лично ще бъда много щастлив. Президентът Диего Мосна напълно подкрепя Радо Стойчев в решението му да поеме националния отбор и стои зад него.”

Снощи Матей Казийски реализира 14 точки за победата на Тренто в българското дерби срещу Виктор Йосифов. В Рим Тренто би Рома с 3:0 (25:18, 29:27, 25:17) пред 1800 зрители. Валентин Братоев и Цветан Соколов не влязоха в игра за тима на Стойчев, а за Рома Йосифов направи 3 точки.

“Имахме късмет да победим снощи, въпреки че за малко можехме да загубим втория гейм”, сподели Казийски след мача си от седмия кръг на Серия А1.

В другото българско дерби на Ботуша снощи Владимир Николов с Кунео би като гост Вибо Валентия с 3:0 (25:18, 26:24, 25:19). Диагоналът ни бе най-резултатен с 18 точки за шампионите. За Вибо Венци Симеонов завърши с 9, Николай Николов с 4 точки, а Методи Ананиев въобще не игра.