Волейболистките на България загубиха от Доминиканска република с 0:3 гейма в първия мач от турнира в Чехия за Световното Гран При. 

"Загубихме, защото играхме неубедително с много елементарни грешки в защита, грешки от начален удар, а имахме и много скъсена резервна скамейка.Три състезателки в момента не са в най-добро физическо състояние. Виктория Григорова и Емилия Николова бяха с висока температура сутринта, Вероника Бежандолска също има здравословни проблеми. Но това не е извинение за останалите състезателки. Тази загуба може би ще ни покаже, че не всичко е наред в нашия отбор. Продължаваме да се готвим за финалите във Варна. Мачът с чехкините очаквам също да е много тежък, защото само победа над нас им оставя шанс да се борят за финалите. Отборът ни отново ще попадне в трудна ситуация, в която трябва да воюва и да се бори", коментира селекционерът Иван Сеферинов. 

"Срещу доминиканките момичетата имаха желание да се борят, но елементарните грешки се оказаха фатални за крайния изход. В първия и третия гейм водехме в резултата, но не успяхме. Драма от загубата обаче не правим, точно обратното – ще се опитаме да изчистим и да намалим грешките за следващите мачове", допълни той.