Старши треньорът на женския национален отбор по волейбол Драган Нешич бе много доволен от спечеления бронзов медал от неговите момичета в Европейската лига. Нешич заяви, че е щастлив, но предстои още много работа, и иска промяна на манталитета.

„Ние тръгнахме с цел да играем Финална четворка, след това вече започнахме да мислим и за медал. Съжалявам за вчера, изиграхме сериозен мач, срещу сериозен противник. Този мач обаче ни е важен за следващата седмица. Но сега не трябва да мислим за другата седмица, трябва да се радваме за третото място. Срещу Франция не показахме най-доброто от себе си, но утре никой няма да се сеща вече за това. Всички ще помним само бронзовите медали от първата Европейска лига. Мисля, че започваме да се нареждаме между големите отбори,” каза Нешич.

„През 2001 година България трябваше да вземе медал, и взе медал. Сега започваме от нещо много по-малко, Европейската лига не е европейско първенство. Аз обещах медал, и мисля, че изпълних обещанието си. Трябва да се радваме, но трябва и да се критикуваме, конструктивната критика е много важна. Ние имаме много по-добро бъдеще от Франция,” обясни младият специалист.

„Със сигурност този медал ни дава самочувствие, а това е точно нещото, което ни липсва. Мисля, че ние сами се унижаваме и се подценяваме. Ние сме много сериозен отбор, ние не можем да обещаваме чудеса, но можем да караме във всеки мач съперника да се страхува. Такъв манталитет искам, трябва да блъскам топката, да защитавам, и да бием. В това отношение имаме много работа, иначе сме добре подготвени физически. Имаме много да работим в организацията на играта, трябва много да се работи,” добави наставникът.

„Този медал искам да го посветим на Българската федерация по волейбол. Тези хора преди три години, когато бяхме на нулата, намериха инвеститори, разбраха, че има поколение, и затова искам да посветим на тях медала,” завърши Драган Нешич.