Капитанът на България Христина Русева изрази удовлетворението си от чистата победа над над Куба с 3:0 гейма, в група В от световното първенство по волейбол за жени в Япония.

„Беше важно днес да победим и то така категорично, за да си възвърнем концентрацията и самочувствието, което трябва да имаме на такова голямо първенство с толкова силни отбори. Ако бяхме подценили кубинките, мачът щеше да завърши по съвсем различен начин. Радвам се, че всички момичета успяха да се съберат”, сподели Русева.

„Имаше във втория гейм един спад, от който беше важно бързо да излезем. Надявам се в следващия мач пак да влезем още по-концентрирано, защото туркините са още по-силен съперник. Отборът ни е млад, но аз искрено вярвам в него и смятам, че с всеки мач ще ставаме все по-добри и по-добри. Момичетата си дадоха сметка след срещата с Италия, че така не може да се играе на световно първенство и срещу кубинкитеизлязохме със съвсем друго лице", каза още националката.

Тимът ни не остави шанс на Куба и се наложиха с 3:0 (25-10, 25-20, 25-14) във втория си мач от Група B.

В понеделник, 1 октомври, волейболистките ни почиват. Следващият им двубой в японския град Сапоро е на 2 октомври, когато се изправят срещу Турция.