Димо Тонев за девойките: Ще играем с най-силните в света

 източник: volleyball.bg

източник: volleyball.bg

България ще гостува в Турция за първия етап от световните квалификации при девойките под 20 години. Мондиалът ще се проведе в Мексико от 7 до 16 юли следващата година.

Първият кръг от квалификациите е от 5 до 8 януари, като младите ни националки са в група В с домакините, Финландия и Австрия.

Селекционерът на "лъвиците" Димо Тонев заяви, че сме попаднали в една група с един от най-силните отбори в света пред официалния сайт на БФВолейбол volleyball.bg.

"Имаме трудна задача. Попаднахме в една предварителна група с един от най-силните отбори в света - Турция, който е и домакин. Туркините имат около 30 равностойни състезателки, които въртят в състава си. След Италия и Сърбия, и европейския шампион Русия, туркините имат една от най-класните селекции за тази възраст. Все пак за втория епат от квалификациите през месец май се класират първенците от групите, плюс трите най-добри отбори, така че имаме своите шансове", коментира Димо Тонев.

"Започваме подготовка на 15 декември в София. Ще повикам 16 състезателки в разширения състав. За повече няма време. Въпреки това аз наблюдавам всички момичета, като при класиране за втория епат те също могат да намерят място в разширения състав. Бих казал, че ни очакват три мача, в които ще се бием на кръв. Видяхме, че туркините все пак не са толкова "черен дявол" на Европейското, където направихме много добър мач срещу тях. Победихме финландките преди това. Само за Австрия нямаме инфо, но ще търсим", каза Тонев.

"Надявам се тази работа от лятото, това количество натрупани тренировки да даде резултати и момичетата да се представят по най-добрия начин. Ще търсим и контроли, ако няма възможност ще играем с женски отбори у нас. Тръгваме за квалификацията на 4 януари. Надявам се момичетата да са здрави и да се борят до край", допълни още Димо Тонев.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Димо Тонев

Национални отбори