Волейболните ни национали се качиха на въртележката наречена Световна купа. След като ние държахме ръчката и пускахме останалите да се въртят, загубата от Бразилия ни накара да се включим в голямото въртене.

Записахме втора загуба в Япония, в Тояма – градът, където бяхме на лагер, не успяхме да усетим победното чувство. И след бразилския шамар си взехме билетче за въртележката, но засега за най-добрите места – удържаме третата позиция.

Селесао имаше да ни връща, а ние грешихме, не гонихме, не обирахме топките. Присъединихме се към групата на онези тимове с по 3 победи и 2 загуби, заедно сме с Пуерто Рико, САЩ, Аржентина и Австралия.

На въртележката сме, ама ни чакат още шест завъртания, още шест мача. Дано сме с предпазен колан, за да не ни изместят.

Трябва да вземем максималното от съревнованията в Окаяма с Корея, Австралия и Тунис. Имаме силите и възможностите. Националите знаят как по мъжки да си вдигнат и мобилизират. Нека да забравят петте гейма срещу САЩ, да помнят и поправят грешките си срещу олимпийския и световен №1. Да сложим обецата „Made in Brasil” и волейболистите ни да се развихрят.

На въртележката сме, но колелото се върти и след падение, идва възход.

Трябва да спечелим онова, което ни се полага, да не чакаме други да дърпат ръчната спирачка, защото нищо чудно в първите часове на декември да има разговор на високо ниво. Белият дом да телефонира в Кремъл, Джордж Буш да търси Владимир Путин. Русия играе с американците в последния мач на Световната купа, резултатът и точките от този и политически сблъсък може да реши кой ще пътува директно към Пекин.