В България има общо 111 клуба и 5500 волейболисти. След селекция на класа и възможности в последните години избраните да носят националната фланелка се превърнаха в национални герои.

Миналата година те завоюваха бронзовите медали на Световното първенство, а през този уикенд волейболистите ни заявиха, че ни очаква ново горещо лято.

Мъжкият ни отбор стартира в Световната лига с две чисти победи с 3:0 гейма срещу Аржентина.

Видях, че сме с класа над противника, срещу който и отбор да излезем да играем. Сега да се готви и Китай. Защото феновете в зала „Конгресна” във Варна изпяха „Don't Cry for Me, Argentina” .

На финала на надпреварата решителни ще бъдат сблъсъците с Полша, но до тогава ще се включат опитните и контузените. Ще имаме нова чета, която да изкачи абсолютно всеки връх.

За бъдещето също не трябва да се безпокоим - младежите ни пак ще играят на Световно. Върнахме си го на златна Полша за Техеран и е време да се подготвим за нов медал от Мароко.

Два дни, събота и неделя, България – Аржентина, резултат 6:0, а дали ще дадем гейм на Китай – отговорът – следващия уикенд във Варна.

 

*Don't сry for me, Argentina – „Не плачи за мен, Аржентина” е саундтрак на Мадона към филма „Евита”, в който звездата на поп музиката участва.