Звездата на сръбския волейбол Тияна Бошкович похвали нивото на българския женски волейбол и сподели част от индивидуалните си цели в близкото и далечно бъдеще. Сръбската състезателка даде интервю за предаването "Златния гейм" по DIEMA SPORT.

"Много съм щастлива да постигна всички тези успехи само на 22-годишна възраст. Знам, че мога да се развия още и да завоювам още трофеи. Щастливка съм, че мога да играя със страхотни играчи и да тренирам със големи треньори", започна сръбската звезда.

"Волейболът е отборен спорт и отборният дух и задружността са най-важните според мен. Всички трябва да се подкрепяме в добър или лош момент. Доверението е много важно. Знаете, че има много трудни моменти в двубоите. Ако имаме обаче вяра всичко ще се нареди добре".

"Не мога да избера само един успех, бяха толкова много. Плача след всеки медал, защото знам колко много усилия сме положили, за да постигнем тези победи. Опитвам се засега да не мисля за Токио. Целта тази година е изпълнена, след като спечелихме европейското и се класирахме за Олимпиадата. Сега ще се концентрирам върху клубния сезон".

"Това ще е петият ми сезон в Турция и съм изключително радостна от този факт. С отбора ми вече спечелихме Шампионската лига. Убеден съм, че и за напред ще постигаме успехи".

"България има страхотни традиции във волейбола, сега също има страхотни български състезатели. Това обаче е много млад отбор и сигурно има нужда от повече време и опит. И двата мача на европейския шампионат срещу българия бяха трудни, въпреки постигнатите успехи", завърши Бошкович.