Треньорът на Пирин Разлог Мирослав Живков призна превъзходството на Добруджа при успеха на добричлии с 3:0 гейма в зала „Добротица“. Според специалиста победата за домакините е дошла напълно заслужено с оглед играта на двата тима.

„Определено отборът на Добруджа 07 заслужаваше да спечели този мач. Имаха много по силен сервис ииграха много по силно като сайдаут. На контраатака пък почти не допуснаха грешка. Общо взето играха по-класно като отбор“, сподели Мирослав Живков.

„Мисля, че през първия гейм се държахме равностойно. Когато обаче инициативата е наша, имаме две точки преднина, тогава изпитваме трудности в организациите на атаката. Ние се опитахме да се борим, но техният сервис бе по-силен и играха по-добре в атака и заслужено спечелиха. През първия гейм успявахме да се справим със сервиса им, но след това не успявахме да организираме атаките. Като цяло нашият проблем беше атаката“, допълни той.

Наставникът на домакините Пламен Христов пък допълни, че в днешния мач гостите от Приин са играли много под възможностите си.

„Мачът не бе от най-високо качество. И двата отбора играха под възможностите си, но в края на краищата ние бяхме по-опитният тим днес. Дори на мен ми се стори, че победихме много лесно. Очаквах мачът да бъде по-труден. В никакъв случай не мога да кажа, че Добруджа бе „прекалено силен“. Може би днес Пирин игра много слабо“, каза Пламен Христов.