Цветан Соколов говори пред медиите при завръщането на волейболните ни национали след отпадането от Европейско първенство. Националът заяви, че не е видял нищо позитивно в представянето на отбора и ще трябва да се работи над грешките. Съставът на Силвано Пранди загуби с 1:3 от Словения на 1/8-финалите и не успя да спечели квота за Олимпийските игри в Токио догодина.  

„Нямам точен отговор защо се получи така. Може би отговорът се крие в играта ни и това, което показахме в последния мач. Не успяхме да се преборим и да покажем играта си.”

„Трябва да видим грешките си и да работим над тях. Всеки от нас съжалява, разбира се, но в момента това са ни възможностите. Не успяхме да играем срещу отбор, който бе на нашето ниво. Просто те играха много по-приличен волейбол, без никакви грешки и глупости. Заслужено спечелиха.”

„Националният отбор го е имало преди нас, ще го има и след нас. Няма да играя на Световната лига догодина. Физически тази година ми бе страшно трудно. Просто операциите, които имам, ми тежат. Не знам дали ще продължавам, нека говорим по-нататък.”

„Радва ме, когато нося отговорност. Така се израства, така се чувствам важен за отбора. Стремя се да не подвеждам хората. Въпросът е, че точно в този мач нещата не се получаваха. Няма какво да се коментира повече”, заяви Соколов.

„Не мисля, че ние трябва да казваме дали треньорската смяна е наложителна или не. Федерацията решава тези неща. Ние даваме максимума на игрището за България. Всички очакваха да се класираме на Олимпиада, което не стана.”

„Ако погледнем резултатите – да, Силвано Пранди се провали. Но ако погледнем това, че дава възможност на младите момчета – не. Това е огромен плюс за тях. Аз лично смятам, че той помогна за израстването на много състезатели, както и на моето. Той ми даде възможност да играя в националния отбор, винаги ме е пускал. Той е човек, който дава възможност на абсолютно всеки да покаже това, на което е способен. Има си своите плюсове и минуси.”

„Не видях нищо позитивно от това Европейско. Един мач не направихме, както ние можем да играем волейбол. Не успяхме да покажем абсолютно нищо, дори от това, което играхме на тренировка”, завърши песимистично волейболният ни национал.