Разпределителят на националния отбор по волейбол Георги Сеганов и Малийе Мили Пиянго Анкара се класираха за осминафиналите на третия по сила европейски клубен турнир Чалъндж къп. Съставът спечели столичното дерби срещу Зираатбанк Анкара с 3:0 (25:17, 25:23, 25:23) в реванша. В първия двубой помежду им Малийе отстъпи с 2-3, като компенсира по най-добрия начин негативния резултат и продължава към следващата фаза.

Сеганов игра за домакините и успя да запише 2 точки, от които един ас. Другият българин в състава - Иван Колев, не се появи на полето. Най-резултатен стана Джон Уендт с 20 точки, 11 добави Халил Юджел. За опонентите им Емре Саваш завърши с 14 точки.

На осминафиналите турският гранд ще се изправи срещу португалския Спортинг Лисабон с Николай Николов и Тодор Алексиев в състава.

Българите Алексиев и Николов и Спортинг отстъпиха като гости на Строител Минск с 2:3 (32:30, 25:22, 19:25, 24:26, 10:15) в реванша, изигран в зала "Уручие". В първата среща помежду им португалският тим се наложи с 3:1 и продължава в следващата фаза.

Алексиев изигра страхотен мач и стана най-резултатен с 19 точки. Николов добави 6 точки, като беше на полето през първите два гейма. Анхел Денис приключи с 16 точки. За опонентите им Павел Удочанка и Уладзислау Давискиба приключиха с по 18 точки.

Българският национал Виктор Йосифов и Веро Волей Монца също продължават напред в третия по сила европейски клубен турнир. Съставът, воден от Фабио Соли, се наложи като домакин над естонския Пярну с 3:0 (25:21, 25:22, 25:19) и в реванша между двата тима. В първата среща италианският отбор победи със същия резултат.

Центърът Йосифов завърши със 7 точки, а най-резултатен за успеха стана украинецът Олех Плотницки с 15. За Пярну Едуардо Невес Ату приключи с 14 точки.

На осминафиналите Монца излиза срещу сръбския Цървена звезда, който се отстрани босненския Радник Бийелина./БТА