Разпределителят на националния волейболен отбор на България за мъже Георги Сеганов бе представен официално от италианския Топ Волей Чистерна. Българинът ще носи фланелката на водения от Лоренцо Тубертини отбор през следващия сезон, като ще се бори за титулярното място с опитния Даниеле Сотиле. За последно 26-годишният плеймейкър се подвизаваше в турския Халкбанк, с който завърши на 6 място в първенството.

"Приех предложението на Топ Волей, защото ми хареса проектът на клуба, който има богата история и големи амбиции. Заедно можем да направим страхотни неща", заяви Сеганов за клубния сайт.

"Щастливи сме да приветстваме Георги Сеганов, волейболист на чудесно международно ниво, който допълнително подсилва нашия състав. Имаме големи амбиции за предстоящия сезон", сподели от своя страна президентът на клуба Джанрио Фаливене.

За българина това ще е трети сезон в Италия след двата в Сора (2016-2018).

Отборът на Чистерна вече привлече редица национали на "Скуадра адзура" - Джулио Саби, Луиджи Рандацо, Оресте Кавуто, френският посрещач Кевин Тили и германският център Тобиас Крик.