Капитанът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов разказа пред Гонг впечатленията си от гостуването си на футболния гранд Милан. Диагоналът ни заедно със своите съотборници от Кунео, които са втори волейболната Серия А1, посетиха базата Миланело, като имаха и лична среща със звезди като Дида, Роналдиньо, Пато, Гатузо, Индзаги, Неста, Амброзини, Пирло, Одо, Антонини и други.

Не бе пропуснато да се направи и обща снимка на футболистите и волейболистите. Владо обаче не се снима индивидуално с някоя от звездите, за разлика от някои свои съотборници. Причина за тази визита бе един от спонсорите и на двата тима.

Николов разказа за базата, която се простира на 160 хиляди кв. метра, със шест игрища, само едно от които изкуствено, в уникални зали и технологии.

Волейболистът ни сподели, че футболистите са тествани по 4 пъти в месеца в лабораторията на Милан. Обядът на Кунео пък е бил в специално помещение с камина, където обикновено се срещат министър-председателят на Италия и бос на Милан Силвио Берлускони и вицепрезидентът на росонерите Адриано Галиани.

„Футболните звезди искаха да поиграем волейбол заедно, но не им позволиха”, допълни българинът.

Владо Николов разкри и че предстоящата му хирургическа интервенция няма да попречи на подготовката му с националния отбор това лято. От ръката на капитана трябва да бъдат извадени металните болчета, които бяха монтирани, след като получи контузия на палеца. Той ще липсва само в първите две седмици от началото на лагера. „Операцията е неизбежна! Болчетата вече доста ме притесняват и ми влияят отрицателно. Възстановяването не трябва да бъде повече от две седмици. Ще ни бъде доста трудно до края на сезона и мачовете със шампиона Копра Пиаченца както в плейофите на Серия А1, а и на ½-финала за Купата на Европейската волейболна конфедерация точно след 10 дни в Нолико”, каза Владо.

„Наистина беше доста интересно да видим един от най-добрите отбори в света при какви условия се готви. Определено са доста напред като организация, подробности, детайли и начин на третиране на футболистите. Влязохме в тяхната лаборатория, която е направена, за да обслужва единствено футболистите им, за са следят физическото им състояние и да ги предпазват.”

В уговорката между двата тима влиза и гостуване на Милан на Кунео, но все още не се знае кога ще бъде върната визитата.

Какво още разказа Владо Николов пред Гонг за себе си, предстоящите му мачове и оценката за сезона му до момента, чуйте в прикачения файл.