Смилен Мляков ще преследва втора поредна шампионска титла на Ливан. Българинът, който този сезон защитава цветовете на полския Ченстохова, заминава за Близкия Изток в четвъртък. На източния бряг на Средиземно море той отново ще облече екипа на Ануар за плейофите, като миналата година със същия отбор стигна до златните медали.

„Ще играя в Ливан около 25 дни и искам отново да стана шампион. Ще помогна на тима с каквото мога. Заминавам със съпругата ми Марияна, без децата. Оставяме двете принцеси на бабите, ние десет месеца си гледаме децата, сега и те малко да им се порадват. В Ливан ще реша и разбера дали ще играя и догодина в Ченстохова. До три-четири дни ще стане ясно какъв ще бъде бюджета на тима и дали световната финансова криза ще ни се отрази. Имам договор за още един сезон с тях, те и аз имам желание да останем заедно. По телефона ще взема решението, първо да мине събранието на ръководството на клуба”, каза за Гонг Мляков, който остана на пето място в Полша и игра в Шампионската лига.

През сезона за Ануар играха само местни волейболисти с изключение на сърбина Миомир Красич. Съставът има 21 победи и 2 загуби и заема втора позиция с 44 точки, а с една повече е тимът на Захра с 45. В елитното ливански първенство участват 13 клуба.