Звездата на националния ни отбор по волейбол Матей Казийски е в отлично настроение и показва добра форма. Шампионът на Италия разказа любопитни неща около живота си в Тренто, след като над 2,5 часа прекара във фитнеса. Матей обаче не разкри напълно всичко – само загатна за изпитите си, не дотам доброто си представяне, но не каза специалността си. Посрещачът разкри и как без да иска спестява пари, че сам често чисти с прахосмукачка, че България му липсва.

Ето отговорите на Матей по всички теми при срещата ни в Южен Тирол в очакване на контролата с приятели и бивши съотборници от другата страна на мрежата довечера:


„Надявам се да стане добър мач с ЦСКА. Червените няма от какво да се притесняват, трябва да излязат освободени, пък каквото стане. Целта е да се обиграваме, предполагам те търсят същото. За мен ще бъде невероятно удоволствие да играя срещу толкова много приятели. Интересно ми е да видя какво ще стане. Казахме си снощи много неща. Първо се разпитвахме кой как е. После си говорихме за нормални, светски неща, припомняхме си стари истории.

Липсва ми България. Искам да поздравя всички роднини - майка ми, баща ми, баби, дядовци, приятелите. Всички фенове на волейбола. България наистина ми липсва Но съм доста зает и много малко имам възможността да седна да си помисля кой какво прави и на кого да се обадя. Надявам се, когато започнем да пътуваме и разполагам с повече свободно време да се чуя с всички приятели, защото и те ми липсват.

Не съм доволен от досега постигнатото в Серия А1 този сезон. Не е толкова лошо представянето, но се надявах на повече. Имаме обаче своите проблеми. Не сме в най-добрата си форма, даже мога да кажа, че сме далеч от нея. Работим по въпроса, надявам се с времето и мачовете нещата да се оправят. Отборите сякаш играят с повече хъс срещу нас, излизат, за да се докажат, да дадат своя максимум, да видят на какво ниво са срещу най-добрия.

Моята мечта е да я спечелим Шампионската лига! Дали ще успеем е друг въпрос. Имаме сили за нещо сериозно, остава да видим дали ще ни стигне краткото време, което имаме да станем онзи добър отбор, който спечели първенството на Италия.

В момента нещата в Тренто не са розови. Преди седмици ни беше трудно да съберем здрави играчи, с които да излезем на мач, но вече вървим към по-добро. Аз съм здрав, нямам контузии, като изключим дребни болежки и няма от какво да се оплача.

Всеки ден тук е едно и също при мен - ставам, закусвам, отивам на тренировка. После обядвам, опитвам да си почина за около 40 минути. Следва втора тренировка, вечерям и завършвам с интернет или пред телевизора. Сам живея, нямам време за домашен любимец. Ще го уморя от глад, ако трябва да разчита на мен да го храня.

Аз си домакинствам - чистя с прахосмукачка редовно, много рядко обаче готвя. Гледам да страня от тази част от задълженията у дома, предпочитам да се храня навън.

В свободните си минути отивам в центъра. В Тренто се радваме на много хубаво време за тази част от годината и се опитвам да го използвам. За съжаление, когато аз имам възможност да се разходя, тук има обедно-следобедна почивка и повечето магазини са затворени. И тъй като тогава нямам как да пазарувам, да си купя нещо – ето как всъщност си спестявам парите без да го целя.

Не чета за удоволствие, а само за изпитите. Няма да кажа нищо друго за това, че съм студент, каква специалност и т.н. Това ми е тайна. Не се справям много добре, но се мъча. Проблемът е, че уча на италиански, а той не ми е сила. Когато трябва да говоря и да разбирам събеседника всичко е наред. Стане ли дума за писане и четене обаче ми е трудно. Може би съм свързан с мениджмънт и икономика.

Аз и останалите в Тренто работим много сега за физическа подготовка. Но и идеята е такава, защото веднъж почне ли Шампионската лига, няма да имаме толкова време. Трябва да издържим на високия ритъм.”