Пламен Константинов заяви, че работата му в националния отбор на България и тази в Локомотив Новосибирск няма да се припокриват.

"Едното и другото няма да си пречат, всичко е точно. Националният отбор на България няма да играе на Олимпиадата в Рио, така че през юли моята работа с националния отбор ще бъде приключена," обясни Константинов, след като бе обявен за старши треньор на Локомотив.

"Тогава ще мога да пристъпя към пълноценна работа в новия си клуб. Освен това, един от вариантите за летен лагер е България," допълни Гибона.

"Генералният директор на Локомотив Роман Станиславов разговаря с мен още през април, за възможността да поема отбора, видяхме се по време на Финалната четворка на Шампионската лига. Тогава нямаше конкретно предложение, просто разговор за възможностите," разказа Константинов за избора на Локомотив. "Неотдавна ръководството дойде при мен с конкретна оферта. Дадоха ми гаранции, че с финансовите си възможности, клубът има перспектива."

"По мое желание, с мен ще дойде и помощникът ми Алесандро Пироли. Той е мой помощник и в националния отбор. Важно ми е да работя с хора, на които имам доверие," допълни Пламен Константинов.