Отборът на ЗАКСА Кенджежин-Кожле спечели за първи път Шампионската лига по волейбол при мъжете. На финала във Верона полският тим надигра сочения за фаворит отбор на Итас Трентино с 3:1 (25:22, 25:22, 21:25, 28:26).

ЗАКСА стана едва вторият полски отбор, който печели европейската титла и първият, откакто турнирът е във формат Шампионска лига. За последно подобно отличие спечели тимът на Пломиен Миловице през сезон 1977/78.

Финалът във Верона бе много равностоен, като и в четирите гейма играта се водеше точка за точка почти до самия край. Показателен за това е и фактът, че ЗАКСА поведе само веднъж в един от геймовете с 4 или повече точки, докато най-голямата преднина на италианския тим бе шест точки малко преди края на третия гейм.

Най-резултатен за победителите бе Александър Сливка с 18 точки, който бе определен и за "Най-полезен играч". Лукаш Качмарек и Камил Семенюк добавиха по още 15 точки. За Трентино холандецът Нимир Абдел-Азиз завърши с 21 точки.

За водения от Никола Грбич тим на ЗАКСА това бе първо участие на финал в Шампионската лига, докато за състава от Тренто това е втора загуба при три триумфа.