В сряда волейболният Марек Юнион Ивкони ще стартира за четвърти път в Шампионската лига. Този път обаче тимът на Найден Найденов ще приеме класните си съперници в собствена зала в Дупница. Мачът срещу Белгородие е в сряда от 18 часа. Все още обаче родният шампион не е имал тренировка в новото съоръжение като програмата е това да се случи довечера. „Да бъдем реалисти и да не очакваме чудеса, а да изиграем един хубав мач”, каза пред Гонг Найден Найденов.

"Като всяка година, ще се опитаме да вземем максимума от това участие и да се представим добре. Ще се борим във всеки мач и ще се възползваме, за да трупаме опит и да израстват момчетата. Според мен отборът е готов предвид двете срещи. Горе-долу вече сме в добро състояние."

"Различното ще бъде в това, че тук отборите са доста силни. Надявам се, че вече в собствена зала ще можем да направим две тренировки и вкъщи атмосферата ще бъде по-различна. Дано това да даде по-особен ефект върху играчите."

Специалистът също така коментира и участието на звезди от световен калибър като Дмитрий Мусерски и Сергей Тетюхин. „Да, това беше нашето желание – ако могат, да дойдат всичките им състезатели. Един вид така ще стане нещо като откриване на залата. Всички звезди ще бъдат там, дано на хората им е интересно да ги видят и залата да се напълни.“