Диагоналът на националния ни тим по волейбол Владимир Николов заяви, че се радва от позитивната реакция на публиката въпреки поражението от Италия с 1:3 в сблъсъка за бронзовите медали на Евроволей 2015.

„Смятам, че въпреки загубата публиката може да оцени това, което направихме – борихме се от първия до последния мач, от първата до последната топка в целия турнир. Да, не успяхме, за наше огромно съжаление, да вземем така жадувания медал, но играхме като равен с равен срещу най-добрите в света“, каза Николов.

„Веднага след мача чувствата са смесени, защото има горчилка от загубата – няма как да не е така, всеки спортист се бори за победа. От друга страна, с всичките проблеми които имахме, нямам предвид само здравословните. Ние сме малка държава без силно първенство и липсата на 6-има топ състезатели се усеща. Играхме без Цецо Соколов, Тород Скримов, Ники Николов. Последните мачове ги изиграхме без Теди Салпаров на неговото титулярно място. Аз съм много щастлив от отличната оценка, която публиката ни дава“, добави 38-годишният ветеран.

„Според мен италианците като нас не бяха много свежи, но имаха повече спортно-технически аргументи“, завърши Николов.