Легендата на българския волейбол Любо Ганев заяви, че българският национален тим вече е свършил основната си задача на европейското по волейбол. Според Ганев, целта пред тима на Пламен Константинов е била да върне публиката отново в залата.

Ганев обаче бе уверен, че родният ни тим може да постигне много повече до края на надпреварата. Днес България се изправя срещу Франция в решителен полуфинален сблъсък в зала „Арена Армеец“.

Ето какво сподели Любо Ганев в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

„Мога да кажа, че съм го очаквал това представяне. Преди няколко месеца казах, че ще вземем медал. Основната цел я свършихме – върнахме хората в залата, запалихме децата. Сега трябва да поставим черешката на тортата, да за вършим с две хубави победи и да се окичим с медал. Много добре познавам тези момчета. В последните три години съм навсякъде с тях“, коментира Любо Ганев.

„Подготовката беше страхотна. Пламен Константинов и неговият щаб си вършат отлично работата. Играят задружно, борят се всяка точка, това се вижда и в радостта след всяка точка. Има колектив. И преди имахме добри състезатели. Трябваше обаче един човек да накара волейболистите да повярват в себе си. В днешно време подготовката за мача е по-трудна, отколкото самото водене на мач“, допълни родната легенда.

„Държавата помага, като прави инфраструктурата. За да има волейбол трябва да има зала. Как щяхме да вземем финалите, ако нямахме зала? Виждате и в други градове се правят спортни зали“, каза още Любо Ганев.