Европейското първенство по волейбол за мъже за 2015-а година започва в петък. Отборите са разпределени в четири групи, а мачовете ще се играят в две държави. И тук идва най-хубавото – една от тези държави е България. Страната ни ще приеме заедно с Италия двубоите от Евроволей 2015. София и Варна ще посрещнат отборите в група А и група С. Българският национален тим по волейбол ще играе пред родна публика срещите си от група А в Арена Армеец.

Това са фактите. Сега към най-важното.

Не, няма да изтъквам спортно-техническите аспекти на едно подобно първенство. Няма да пиша за съперниците, за конкуренцията или за възможностите на националния ни отбор в момента.

Домакинството на България на Евроволей 2015 е чисто и просто една възможност. Шанс за всички, които обичат спорта у нас, казано най-директно, да си направят кефа. Не е нужно да си запален волейболен фен, за да намериш причина да отидеш в Арена Армеец и да подкрепиш българския национален тим по волейбол. Нужно е само едно – да си изпитвал гордост от някоя българска победа.

Точно затова Евроволей 2015 е възможност.

Възможност да покажем, че и нас ни има на картата на Европа. Не волейболистите, те отдавна са спечелили своето място на Стария континент, а феновете – хората, които обичат спорта в България.

Европейското по волейбол е шанс за всички, които се чувстват съпричастни с българските спортни успехи да преживеят емоцията твоят отбор да играе на такъв голям форум у дома и да се бори за медал.

И пак – няма значение какви са шансовете, прогнозите или очакванията. Важно е преживяването и емоциите, които Евроволей 2015 ни дава шанс да споделим с българския тим. Сега е нашият шанс да представим позитивното лице на българския спорт не само с постиженията, а и с публиката.

С една пълна и шумна Арена Армеец в София и една гостоприемна зала „Конгресна“ във Варна, а после до финала в столицата нека това Европейско бъде спомен за цял живот.

Началото е в петък, 9-и октомври. България срещу Германия.