Тази вечер българският национален отбор с увреден слух тръгва към Каляри, Италия за участие на Европейския шампионат за мъже по волейбол за глухи. Силният турнир с участието на 8 държави започва на 6 юни и продължава до 15 юни.

Играчите бяха на едномесечен лагер и тренираха двуразово във волейболната зала Панайот Пондалов до стадион „Славия” в София.

„Всички са здрави и готови за Европейското първенство. Направихме няколко вътрешни турнири, за да селектираме най-добрите от цялата страна и избрахме 12-те, които ще представят България на шампионата за глухи. Аз лично се надявам на медал, но най-важното е да бъдат уверени в себе си и с повече самочувствие по време на мачовете. В една група сме с Турция, Франция и Русия, като първата ни среща е с южните ни съседи. Треньорският ни щаб е гледал колкото е възможно мачове на съперниците ни, но със сигурност ще има изненади в отборите, които ще видим на място”, сподели изпълнителният директор на Спортната федерация на глухите в България Николай Бозев.

Съставът на България е следния: Найм Асенов, Атанас Атанасов, Лъчезар Дряновски, Магдален Цветанов, Йордан Генов, Севдален Кърпачев, Светослав Христов, Драгомир Драгомиров, Станимир Кърпачев, Ивайло Павлов, Никифор Станев и Алекс Йорданов.

Българският национален отбор лети за Каляри през Рим, а връщането към София ще бъде по същия маршрут на 16 юни (неделя) в късния следобед.