Турция на полуфинал на Евроволей след категоричен успех над Полша Женският национален отбор на Турция стана вторият полуфиналист на Европейското първенство 2021. Представителките на южната ни съседка се наложиха убедително над Полша с 3:0 (25:18, 25:14, 25:23) в четвъртфинален двубой в зала „Колодрума“.

В първия мач от програмата на четвъртфиналите в Пловдив съставът на Нидерландия отстрани Швеция също с 3:0. С този успех момичетата на Джовани Гуидети ще участват в спора за медалите в Белград, като са един от фаворитите за отличие. На шампионата през 2019 година волейболистките на Турция завършиха със сребърните отличия, като сега продължават уверено защитата на вицешампионската титла.

Туркините имаха превъзходство в двубоя, като не позволиха съпротива от страна на противника. В първите два гейма те взимаха аванс и го поддържаха докрай. Единствено в третата част имаше известна равностойност, която продължи до 13:13. След това Турция отбеляза точкова серия и поведе с 16:13. Въпреки всички усилия на полакините до края тимът съхрани преднината си и отново наложи волята си за крайното 3:0.