Волейболистът на казанския „Зенит” и френския национален отбор Ървин Нгапет бе арестуван вчера в Бразилия, съобщи Globoesporte.

Съотборникът на българската звезда Цветан Соколов е обвинен в сексуален тормоз. Инцидентът е станал в един от нощните клубове в Бело Оризонте, където спортистите отишли да отпразнуват бронзовия медал на клубното световно първенство. Съобщава се, че тогава играчът на отбора в Казан си позволил да удари отзад 29-годишното момиче. По-късно тя е отишла в полицията да се оплаче. Самият французин, който е на 28 години, не отрече инцидента, но подчерта, че е объркал момичето с позната от неговата компания.

Нгапет се извини на пострадалата. Въпреки това бе настанен в предварителния арест. По-късно играчът ще се яви в съда. Припомняме, френският волейболист играе в "Зенит" от 2018 година. И като част от националния отбор той стана шампион на Европа през 2015 г., а също и два пъти стана шампион на Световната лига (2015, 2017). В "Зенит Казан" играе и Цветан Соколов, българската звезда във волейбола. Двамата не стигнаха за нещо повече от трето място в надпреварата.