Един от най-добрите волейболисти на Сърбия Неманя Петрич даде ценни съвети на младите хора. Посрещачът на италианския Милано опита да вдъхне кураж на всичко хора по света в тези трудни времена.

Петрич също така разказа за живота си в Италия и сподели мечтите си за бъдещето.

„Волейболът ми липсва много. Дните ми минават по-лесно, защото имам семейство, а семейството е огромна подкрепа за мен. С нашия син Урош играем много през деня и времето минава бързо. Всички сме сплутени и се грижим един за друг. Искам също така да благодаря на съотборницитте ми в Милано, смятам, че направихме един добър отбор и имаме страхотен колектив", започна сърбинът.

Милано определено върви в правилната посока и аз съм щастлив, че играя в Италия. Бил съм в Русия и Турция, но мисля, че италианското първенство е най-доброто, нивото е много високо, а във всички отбори има играчи от световна класа. Искам да посъветвам младите хора, да вярват в мечтите си и никога да не се отказват. Те трябва да знаят, че по пътя ще има много препятствия, но всяка жертва си струва".

В личен план бих искал да живея спокойно и щастливо и може би  със съпругата ми да имаме още едно дете, а в професионална насока просто искам да печеля. Ако трябва да съжалявам за нещо през сезона, разочарова ме отпадането ни за купата на Италия в 1/4-финалите от Тренто“, заяви Петрич.

Автор: Делян Калинков

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.