Новак Джокович намира най-различни начини за забавление във времето без турнири.

Припомняме, че заради пандемията от коронавирус, турнири под егидата на ATP, ITF и WTA няма да се играят най-рано до 13-и юли. Сега, световният №1 организира любопитен чат в социалните мрежи с най-добрите сръбски спортисти. Един от главните участници в събитието беше звездата на сръбския и световен волейбол Александър Атанасиевич. Диагоналът на Перуджаа и Ноле размениха любопитни думи, а ето и какво си казаха:

Атанасиевич: Момчета, как тренирате и поддържате форма? Аз съм в Италия и само мога да чакам. Предстои ми операция на коляното, но тук никой не знае какво ще се случи. Нямаме информация кога ще играем отново, имам чувството, че си губя времето, но въпреки всичко се старая да не губя форма." Джокович отговори по следния начин:

"Ние няма да играем турнири до юли, но при нас ситуацията е по-спокойна, в тениса нещата изглеждат малко по-добре. Все пак нашият спорт е индивидуален, а за съжаление при колективните спортове е далеч по-сложно. Тенисистите тренираме у дома и можем да правим много упражнения, докато във волейбола отборът е най-важен и там трябва доста време, докато навлезеш в ритъм. Във волейбола сработката между отделните играчи се получава доста трудно и определено за вас не е никак лесно в момента", прояви разбиране Ноле.

 

Автор: Делян Калинков