Офелия Малинов бе избрана за най-добър разпределител от Световното първенство по волейбол за жени, което се проведе в Япония. Заедно със съотборничките си в националния тим на Италия остана на крачка от златните медали от шампионата на планетата след вълнуващ финал срещу Сърбия, загубен след епичен тайбрек.

Лия, както наричат 22-годишната разпределителка, е родена на специална дата - 29 февруари, през специална година - 1996-та година. Именно през 1996-та нейният баща - Атанас Малинов, постигна един от най-големите си успехи, извеждайки тима на Бергамо до 4 трофея в рамките на един сезон - титла, купа и суперкупа на Италия, както и този от Шампионската лига.

През годините Атанас се установява в Италия и създава истинска волейболна династия. През 2014-та година съпругата му Камелия Арсенова постави рекорд за най-възрастен състезател в мач в Италия, с екипа на водения от Атанас тим на Басано в Серия В1. Отбор, в който играе заедно и с Лия, която тогава е на 18 години.

По стъпките на Офелия, която през новия сезон ще играе заедно с Елица Василева в тима на Савино дел Бене (Скандичи), вървят и нейните по-малки сестри, близначките Ема и Микела, които също играят на поста разпределител.

За големия успех на Офелия, голямата гордост в семейството Малинови, за раздялата с България и за бъдещето в лицето на Ема и Микела, говорят Атанас и Камелия специално за предаването "Златният гейм".

Офелия Малинова

източник: Gong.bg